LATEST WORK

OUR MOST RECENT WORK

Potager

The original site was sloping and poorly set out, with an old shed and a small glasshouse awkwardly positioned at the top of the site.  The site itself measured 16m x 12m and was laid out in a quadrant, but because of its size this meant that in order to plant or work the land, you would have to walk over the beds, causing unnecessary compaction.

The brief here was to create a formal potager, that would look contemporary, yet would hark back to the 1920s roots of the original house.  It would need to operate over a level site, with a 2.5m high wall at the northern edge of the site to create improved growing conditions, raised beds and the addition of a new, much larger greenhouse. Above all else, the layout had to be symmetrical and allow the ability to grow fruit, vegetables and flowers in a stylish environment.

Before:

potage-before-1

potage-before-2

potage-before-3

 

During:

potager-1

potager-2

potager-3

 

After:

Potager-image-3

Potager-image-2

Potager-image-1

 

Potager at night:

Potager-night-12

Potager-night-3

Potager-night-1

 

The final design incorporated a large glasshouse positioned at the southern end of the site, lying symmetrically across the central axis of the rectangular site. The edges of the site had a 0.5m bed, which contained fan trained and espalier fruit trees, underplanted with fruit bushes and woodland planting to take advantage of the dappled light they created.

There was a small square patio that joined the glasshouse to the four raised vegetable beds, which again ran down the central axis.  Over the central axis a path cut through the four beds under a contemporary arbour leading to the focal point in the large south-facing wall, being an ornate 'Lion’s Head' water feature cutting into the large semi-circular patio. A great place to catch the morning sun to enjoy a cup of tea.

 

REVIEWS

Some kind words

Get in touch

If you have a project in mind, please tell us about it

 

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com